Gevulde Speculaasjes

23 April 2020/ Geschreven door Simone/Herschreven 24 November 2021

Recept: Gevulde Speculaasjes

Vanaf het moment dat je weer het strooigoed in de winkels ziet verschijnen komen ook de recepten met speculaas en marsepein op de socials voorbij. Zoveel verschillende varianten en dat nodigt uit om te eten.

Er zijn natuurlijk ook een aantal verschillende glutenvrije producten, die in deze categorie horen, die je gewoon in de winkel kunt kopen maar die zijn toch wel behoorlijk prijzig! Dus waarom ga je ze gewoon niet lekker zelf maken!

Na veel testen (en natuurlijk ook veel proeven) is dit recept er eentje waar mijn kids blij van worden en met alle liefde een hele schaal van opsmikkelen!

Tip: dit recept kun je natuurlijk ook gewoon het hele jaar door maken (en niet alleen wanneer de goed heilig man in het land is).


Gevulde Speculaasjes

Aantal: 12 stuks

Voorbereiding: 15 minuten

Bereiding: 30-35 minuten

Ingrediënten:

  • 200 gram Roomboter
  • 150 gram Glutenvrije Havermeel
  • 125 gram Marsepein
  • 100 gram Kokosbloesemsuiker
  • 75 gram Amandelmeel
  • 2 Eieren
  • 2 el Speculaaskruiden
  • 2 el (lactosevrije) Melk
  • Snufje Zout

Versiering:

  • Handje Amandelschaafsel

Benodigdheden:

  • Kleine pan
  • Vuurbestendig schaaltje
  • Keukenmachine
  • Lepel en vork
  • Cupcake bakvorm
  • Keukenkwast

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden.
  2. Breek 1 ei in een beker en kluts het.
  3. Doe de marsepein in een bak en voeg hier, het geklutste, ei aan toe. Prak het marsepein, met een vork, fijn en meng het met het ei. zet het even opzij tot je het weer nodig hebt.
  4. Smelt de roomboter. Dit kun je au bain-marie doen (doe een beetje water in een pannetje en doe daarboven op een vuurbestendig schaaltje met het boter en laat het langzaam smelten) of in de magnetron. 
  5. Meng alle droge ingrediënten (amandelmeel, havermeel, speculaaskruiden, zout en kokosbloesemsuiker), in een aparte mengkom, goed door elkaar. Tijdens het mengen voeg je langzaam de natte ingrediënten toe. Mocht het mengsel nu nog te droog zijn kun je altijd nog wat melk toevoegen. Let wel goed op het moet smeuïg zijn maar geen pap!
  6. Verdeel de helft van de mix over de cupcake bakvorm en zorg dat er een klein holletje in komt waar je straks het marsepein in kan doen.
  7. Verdeel de marsepein over de cupcake bakvorm. Probeer het, zo goed als mogelijk, in de holletjes te doen. Dit maakt het straks makkelijker om het af te dekken.
  8. Verdeel nu de resterende speculaasmix over de cupcake bakvorm en probeer ze, zo goed als mogelijk, af te dichten. 
  9. Klop een ei en strijk met een keukenkwast over de speculaasmix heen. Leg er daarna wat amandelschaafsel als versiering op en het kan in de oven!
  10. Bak het voor 30-35 minuten in de oven. Ik draai de bakvorm altijd halverwege zodat alle cakejes evengoed kunnen garen. Laat ze even afkoelen en genieten maar!

Eet smakelijk!

Liefs Simone


Deze recepten zijn ook leuk!

Vindt je dit recept leuk? Dan vind ik het natuurlijk super leuk wanneer je hem deelt met anderen!