Gevulde Speculaaskoek

27 November 2020/ Geschreven door Simone

Recept: Gevulde Speculaaskoek

Het is November, het weer is echt herfstachtig en Sinterklaas is weer in het land. Wat is er dan lekkerder dan om heerlijk op de bank, met een warme fleece plaid om je heen, naar een film te kijken terwijl je geniet van warme chocolademelk met een heerlijke traktatie! Nu ik dit aan het schrijven ben zie ik het al helemaal voor me en denk ik dat ik dat ook gewoon zo lekker ga doen!

Speculaas is een specerij die je vaak gaat gebruiken wanneer het weer wat minder aan het worden is want dat “hoort” zo. Maar hoezo horen? Op een of andere manier is het er gewoon ingeslopen dat we allerlei speculaas recepten voorbij zien komen wanneer het herfst/winter is. Nou, dan doe ik daar gewoon lekker aan mee! (Mazzel dat speculaas echt een van mij favoriete is!!!)

Dit is een recept dat veel weg heeft van de Gevulde Speculaasjes. In principe gebruik je dezelfde ingrediënten alleen zit er een kleine twist aan. Maar het is net zo lekker!

Tip: je kan er ook wat amandelschaafsel overheen strooien.


Gevulde Speculaaskoek

Voorbereiding: 10 minuten

Bereiding: 25 minuten

Ingrediënten

  • 300 gr Boter
  • 250 gr Marsepein
  • 225 gr (glutenvrije) Havermeel
  • 150 gr Kokosbloesemsuiker
  • 115 gr Amandelmeel
  • 3 el Speculaaskruiden
  • 3 el (lactosevrije) Melk
  • 3 Eieren
  • snuf Zout

Benodigdheden:

  • Keukenmachine
  • Weegschaal
  • 3 Bakjes
  • Aardappelschilmesje
  • Bakblik
  • Spatel
  • Keukenkwast
  • Vork
  • Beker

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden.
  2. Breek 1 ei in een beker en kluts het.
  3. Doe de marsepein in een bak en voeg hier, het geklutste, ei aan toe. Prak het marsepein, met een vork, fijn en meng het met het ei. zet het even opzij tot je het weer nodig hebt.
  4. Snij het boter in kleine stukken en doe het in een, ovenbestendig, bakje. Zet het in de oven voor 1 minuut zodat het boter zachter is maar niet gesmolten.
  5. Men alle droge ingrediënten in de keukenmachine.
  6. Voeg nu alle natte ingrediënten hier aan toe en meng het voor 1 á 2 minuten.
  7. Vet je bakvorm in en leg een onderlaag, van de speculaasmix, in het blik.
  8. Verdeel nu je marsepein over de onderlaag en probeer het zoveel mogelijk te spreiden.
  9. Top je bakblik af met weer een laag speculaasmix.
  10. Zet het in de over voor 25 minuten. Wanneer klaar, laat het afkoelen voor dat je het gaat snijden.

Het kan zo zijn dat je speculaasmix over houdt, geen probleem! Daar kan je een lekkere Leftover Cookie Dough Cookie van maken!

Eet smakelijk!

Liefs Simone


Deze recepten zijn ook leuk!

Vondt je dit recept leuk? Dan vind ik het natuurlijk super leuk wanneer je hem deelt met anderen!