Knoflook Saus

18 Juni 2020/ Geschreven door Simone

Recept: Knoflook Saus

Bij heel veel gerechten is een saus toch echt bepalend voor het feit of het een lekkere smaak heeft, of het smeuig is of dat het balans geeft aan je maaltijd. Een saus is een heerlijke smaakmaker die je niet mag vergeten bij een gerecht.

Tegenwoordig kan je kant-en-klare sauzen kopen uit een tube of pot of heb je zakjes waar je alleen maar water aan toe hoeft te voegen. Tuurlijk, het is makkelijk en ik zal de laatste zijn om te zeggen dat makkelijk ook niet af en toe gewoon de beste oplossing is maar wanneer je je eigen saus bereid dan kan je echt je eigen smaak er aan toevoegen en dat heb je niet in een tube, pot of zakje.

Hoewel dit een super simpel recept is vind ik he toch heerlijk om te maken!

Tip: Deze saus is voor een paar dagen te bewaren in de koelkast maar doe er wel even een beetje huishoudfolie overheen.


Knoflook Saus

Bereiding: 5 minuten

Ingrediënten:

  • 4 el Mayonaise
  • 2 el Water
  • 1 el Bieslook
  • 1 teentje Knoflook

Benodigdheden:

  • Bakje
  • 2 Lepels
  • Snijplank
  • Aardappelschilmesje
  • Knoflookpers

Bereidingswijze:

  1. Doe 4 eetlepels mayonaise in een bakje.
  2. Voeg 1 eetlepel bieslook daar aan toe.
  3. Snij het kontje van de knoflook en haal de vel er van af.
  4. Pers de knofloof in de knoflookpers en voeg het toe aan de mayonaise.
  5. Nu nog 2 eetlepels water en roeren maar.

Mocht je de saus nog te dik vinden dan kan je altijd nog wat water toevoegen. Dat geldt ook voor de knoflook, vindt je de smaak nog te mildt dan voeg je gewoon nog een teentje toe.

Eet smakelijk!

Liefs Simone


Deze recepten zijn ook leuk!

Vondt je dit recept leuk? Dan vind ik het natuurlijk super leuk wanneer je hem deelt met anderen!