Notenreep

11 Mei 2020/Geschreven door Simone

Recept: Notenreep

Ik vind dat er helemaal niks verkeerds is om eens lekker te snoepen maar wil je dan meteen de snoeppot uit de kast trekken en iets eten waar onnodig veel suiker in zit (en eventueel nog andere toevoegingen die een mens niet nodig heeft)?

Wanneer ik dat doe (ja, ik ben echt niet perfect en vind snoep ook lekker!) dan merk ik dat binnen de kortste keren tegenwoordig. Teveel suiker zorgt bij mij voor dat mijn darmen flink gaan tegensputteren! En dan ook nog één ding: het blijft nooit bij 1 snoepje. Op een of andere manier wil je altijd meer (en meer).

Dus wat is dan mijn (gezonde) alternatief om toch nog lekker te snoepen? Een notenreep! Evengoed lekker zoet, in veel verschillende soorten te maken, makkelijk om te maken en ook nog eens lekker verantwoord ook!

Tip: Bewaar de notenreep in de koelkast, dan blijft ie langer goed.


Notenreep

Aantal: 8 – 10 stukjes

Voorbereiding: 10 minuten

Bereiding: 15 minuten

Ingrediënten:

  • 150 gram Gemixte noten
  • 40 gram Rozijnen
  • 40 gram Cranberry’s
  • 40 gram Zonnebloempitten en/of pompoenpitten
  • 25 gram Havermeel
  • 25 gram Havervlokken
  • 1 (kleine) Banaan
  • 1 el Kokosolie

Benodigdheden:

  • Keukenmachine
  • Mengkom
  • Vork
  • Bakje
  • Pan
  • Cakevorm
  • Spatel

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Doe de rozijnen in een bakje met heet water zodat ze kunnen wellen.
  3.  In de tussentijd doe je de noten en cranberry’s in een keukenmachine en maal je het tot kleine stukjes (op de hand kan ook maar kost veel meer tijd).
  4. Prak de kleine banaan in een mengkom tot een papje.
  5. Voeg hierbij de noten, cranberry’s, pitten, havermeel en havervlokken aan toe en mix het tot een mooi geheel en voeg op het laatst de uitgelekte rozijnen nog toe.
  6. Smelt de kokosolie in een pannetje en vet daar een cakevorm mee in.
  7. Bak de notenreep voor 15 minuten zodat hij een mooie lichtbruin kleurtje krijgt.

Om te voorkomen dat stukjes gaan afbreken is het handig om de reep eerst even te laten afkoelen voordat je hem gaat snijden.

Eet smakelijk!

Liefs Simone


Deze recepten zijn ook leuk!

Vondt je dit recept leuk? Dan vind ik het natuurlijk super leuk wanneer je hem deelt met anderen!