10 April 2020/ Geschreven door Simone
Recept: Aardbei-Chocolade Granola
Een lekkere gezonde start van de ochtend? Geen zin in brood? Geen zin om ontzettend lang in de keuken te staan? Of heb je gewoon trek in wat anders..
Dan is deze, makkelijk te maken, granola echt een aanrader. En zeg nu zelf, waarom zou je het nog kopen terwijl je het zelf, thuis, gewoon lekker kan samenstellen? Ik zeg: niet kopen! Gewoon zelf maken! Hiermee bespaar je jezelf ook een hoop suiker dat vaak in die kant-en-klare producten zit.
Je kan het natuurlijk op verschillende manieren eten. Ik vind het heerlijk om te eten met kwark maar yoghurt of melk is natuurlijk ook een optie!
Wat ik vooral lekker vind is de combinatie van verschillende soorten, gezonde, noten met pure chocolade, echt om van te smullen! Maar omdat ik het ook lekker vind om wat fruit er doorheen te hebben is aardbei natuurlijk de ideale combinatie met chocolade. Maar je kan natuurlijk allerlei verschillende combinaties maken!
Met zo’n bak granola doe ik echt een paar weken en weet je… aan het einde van de pot was de granola nog knapperig!
Tip: Gebruik wel een bewaarpot met een goede vacuum sluiting, hierdoor blijft je granola lekker lang knapperig!
Aardbei-Chocolade Granola
Voorbereiding: 10 minuten
Bereiding: 15 minuten
Ingrediënten:
- 250 gram Glutenvrije havervlokken
- 80 gram Walnoten
- 80 gram Hazelnoten
- 75 gram Pure Chocolade (70% of hoger)
- 70 gram Kokosolie
- 25 gram Gedroogde Aardbeien
- 17 gram Zonnebloempitten
- 4 el (biologische) Honing
Benodigdheden:
- Bakplaat voor in de oven
- Ovenpapier
- Bewaarbak of -pot
- Pan
- Keukenmachine of pan
- Evt. een schone theedoek
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 160 graden.
- Hak de walnoten, hazelnoten, gedroogde aardbeien en zonnebloempitten fijn in een keukenmachine. Mocht je geen keukenmachine hebben of kan je machine dit niet aan, dan kan je het ook nog op de ouderwetse manier doen: Leg de ingrediënten, apart, op een plaat of plank, leg hier een schone theedoek op. Pak een pan en ga ze, met wat gewicht, kapot drukken. Kan je ook lekker je frustraties bij kwijt!
- Smelt de kokosolie in een pannetje. Wanneer de kokosolie volledig gesmolten is voeg je de honing toe en roer je dit goed door elkaar.
- Doe de havervlokken, walnoten, hazelnoten, gedroogde aardbeien en zonnebloempitten in een kom en voeg daar de kokosolie en honing aan toe. Roer dit goed door elkaar.
- Bedek een ovenplaat met bakpapier en verdeel de mix over de gehele plaat
- Bak de mix in 15 minuten op 160 graden in de oven.
- In de tussentijd snij je de chocolade in stukken, zo groot als jij ze zelf wil hebben.
- Nadat de mix uit de oven is gekomen en afgekoeld is kan je de chocolade toevoegen en het in een bewaarbak of -pot doen.
Je kunt altijd nog vers fruit toevoegen aan je bakje, maar doe dit pas wanneer je gaat eten en niet in de bewaarpot 🙂
Eet smakelijk!
Liefs Simone
Deze recepten zijn ook leuk!
Vondt je dit recept leuk? Dan vind ik het natuurlijk super leuk wanneer je hem deelt met anderen! |