
27 Augustus 2020/ Geschreven door Simone
Recept: Aardbeien Granita
Wanneer het lekker warm is (of zelfs met een hittegolf) dat hebben we altijd trek in iets kouds om toch dat kleine beetje af te koelen. Dat kan je natuurlijk doen met roomijs of sorbetijs maar je kan natuurlijk ook lekker genieten van een, eigen gemaakte, granita!
Hoewel granita oorspronkelijk uit Italië komt weten we hier in Nederland inmiddels ook wel hoe we hier van kunnen genieten. Ik zelf vind het lekker wanneer het met vers fruit gemaakt is, je proeft het echt!
Tip: Zorg dat je het op tijd maakt, want het heeft toch aardig wat uurtjes in de vriezer nodig. Ik zelf maak het de dag van te voren.
Aardbeien Granita
Aantal: 6 kleine of 4 grote glazen
Voorbereiding: 10 minuten
Bereiding: 4 tot 5 uur (indicatie)
Ingrediënten:
- 200 gram Verse aardbeien
- 250 ml Biologische appelsap
- 8 gr Vanillesuiker
Benodigdheden:
- Pan
- Aardappelstamper
- Aardappelschilmesje
- Plank
- Houten lepel
- Staafmixer
- Bak of plaat voor in de vriezer
- Vork

Bereidingswijze:
- Snij de kroontjes van de aardbeien af en was ze.
- Doe de aardbeien in de pan en prak ze fijn met een aardappelstamper. Het is niet erg wanneer er nog klontjes in zitten.
- Voeg het zakje vanillesuiker toe en breng het zachtjes aan de kook. Wanneer ze zit dat het begint te borrelen dan zet je het vuur laag. Roer het tussentijds wel een aantal keer.
- Haal de pan van het vuur en pureer de aardbeien tot het een glad geheel krijgt. Voeg de appelsap er aan toe en roer het nogmaals door.
- Giet de mix over in een bak of plaat en stop het in de vriezer.
- Na 3 uur vriestijd ga je er goed met je vork doorheen tot je jouw gewenste structuur krijgt. Dit herhaal je een uur later nogmaals.
- Wanneer je een lange bak of plaat hebt zal je granita nu klaar zijn. Wanneer je een smalle bak of plaat hebt (en de granita is dus hoger) dan vries je het nog voor 1 uur.
- Wanneer het vriezen klaar is hark je er nog even met je vork doorheen en je kan het opdienen!
Hoe hoger je granita in de bak of plaat is, hoe meer vriestijd je nodig hebt. Ook zijn de aangegeven tijden gebaseerd om mijn vriezer en het kan dus iets schelen met jouw vriezer.
Eet Smakelijk!
Liefs Simone
Deze recepten zijn ook leuk!
Vondt je dit recept leuk? Dan vind ik het natuurlijk super leuk wanneer je hem deelt met anderen! |