Appel-Amandeltaart

17 April 2020/ Geschreven door Simone

Recept: Appel-Amandeltaart

Appel en taart is een combinatie die je op vele manieren kunt uitvoeren: de ouderwetse appeltaart, de nieuwere appelkruimeltaart, appelcupcakejes en ga zo maar door!

Het maakt mij eigenlijk helemaal niet uit welke variant het is, ik vind het allemaal net zo lekker! Maar om niet standaard over te komen is een nieuwe variant natuurlijk altijd wel leuk om te bedenken.

Eigenlijk kan appel wel bijna met elke vorm van meel, maar nadat ik het geprobeerd heb met amandelmeel te maken moet ik je eerlijk zeggen dat ik deze toch eigenlijk, stiekem , het lekkerst vind. Waarom? Ik vind de wat korrelige bite van amandelmeel wel wat hebben.

En weet je wat nog een voordeel is? Het is een notenmeel en door dat te combineren met het ingrediënt suiker (dat in elke appeltaart zit), zal je suikerspiegel minder snel stijgen, waardoor de beruchte suikerdip ook minder heftig is.

Tip: ik vind Elstar appeltjes heerlijk voor in een appeltaart, probeer het maar eens!


Appel-Amandeltaart

Voorbereiding: 10 minuten

Bereiding: 40 minuten

Ingrediënten:

  • 200 gram Amandelmeel
  • 60 gram Kokosbloesemsuiker
  • 60 gram (lactosevrije) Boter
  • 6 el Ahornsiroop
  • 3 Eieren
  • 2 – 3 (kleine) Appels
  • Klein beetje boter om in te vetten

Benodigdheden:

  • Bakblik
  • Keukenmachine
  • Snijplank
  • Aardappelschilmesje
  • Spatel

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden.
  2. Meng de amandelmeel en de kokosbloesemsuiker door elkaar heen.
  3. Meng nu de boter, ahornsiroop en eieren door de mix. Mix het nu met een mixer, of in de keukenmachine, goed door elkaar tot het een zachte substantie wordt.
  4. Schil en snij de appeltjes in dunne plakjes.
  5. Vet je bakblik in en verdeel de mix, met een spatel, nu over de gehele bakblik. Steek nu de appeltjes één voor één in de mix. Lekker dicht op elkaar mag best!
  6. Bak het gaar door het 40 munten op 170 graden in de oven te doen. Eventueel halverwege draaien zodat het egaal bruin wordt.
  7. Even af laten koelen voor je hem gaat aansnijden.

Eet smakelijk!

Liefs Simone


Deze recepten zijn ook leuk!

Vondt je dit recept leuk? Dan vind ik het natuurlijk super leuk wanneer je hem deelt met anderen!