Bosvruchten Wafels

4 Augustus 2020/Geschreven door Simone

RECEPT: Bosvruchten WAFELS

Naast de standaard vanille wafels kan je natuurlijk heel veel varianten bedenken. Er zoete wafels en er zijn hartige wafels, maar welke wafels je ook kiest ze zijn altijd lekker om te eten.

Dit recept is voor bosvruchten wafels. Bestaande uit blauwe bessen en frambozen. Een combinatie die gewoonweg heerlijk is om te eten.

Tip: Doe er nog een handje bessen bovenop, maakt het nog lekkerder!


Bosvruchten Wafels

Aantal: +/- 15 stuks

Voorbereiding: 10 minuten

Bereiding: 30 – 45 minuten

Ingrediënten:

  • 350 gr Zelfrijzend meel
  • 500 ml (lactosevrije) Melk
  • 70 gram Frambozen
  • 60 gram Blauwe Bessen
  • 15 gr Kokosbloesemsuiker
  • 3 Eieren
  • 2 el Vanille Aroma
  • snufje Zout
  • scheutje Olijfolie

Benodigdheden:

  • Mengkom
  • Garde
  • Wafelijzer
  • 2 Vorken
  • Diepe lepel (juslepel)
  • Bakje

Bereidingswijze:

  1. Meng alle droge ingrediënten in de mengkom samen.
  2. Voeg daar toe, een voor een, de eieren. Daarna de melk, de vanille aroma en de olie. Meng het nu goed door elkaar.
  3. Prak de blauwe bessen en de frambozen, met een vork, plat en een bakje en voeg ze daarna toe in de mengkom.
  4. Wanneer je alles goed gemengd hebt, kan je met een diepe lepel (ik gebruik een jus lepel) de beslag in het wafelijzer gieten.
  5. Sluit het ijzer en bak de wafels goudbruin.
  6. Om je vingers niet te verbranden kan je een vork gebruiken om de wafels uit het apparaat te halen.

Eet smakelijk!

Liefs Simone


Deze recepten zijn ook leuk!

Vondt je dit recept leuk? Dan vind ik het natuurlijk super leuk wanneer je hem deelt met anderen!