Chocolat Chip Walnut Cookies

25 Augustus 2020/Gechreven door Simone

Recept: Chocolat Chip Walnut Cookies

Als foodie lees ik natuurlijk veel kookboeken en laat ik mij, online, graag inspireren door de grote des aarde! Ik heb ook zo mijn helden en vindt het heerlijk om hun recepten te proberen. Maar van die geprobeerde recepten wil ik natuurlijk ook proberen mijn eigen versie te creëren.

Zo ook deze chocolat chip walnut cookies. Ik heb mijn eigen draai gegeven ( en dus het recept lekker aangepast) aan een oldie but a goody… de chocolat chip cookie. Hoewel het, oorspronkelijk, een Amerikaans koekje is en mijn foodie held uit Australië komt heeft deze Hollandse dame toch haar spin gegeven aan dit lekkernij!

Glutenvrije koekjes zijn, naar mijn idee en ervaring, toch altijd behoorlijk droog en zitten bom vol met geraffineerde suikers. Deze koekjes zijn lekker smeuïg van smaak en zijn gemaakt met kokosbloesemsuiker. Deze suiker heeft meer vitamines en mineralen dan tafelsuiker en omdat de GI (glycemische index) lager is zal je bloedsuikerspiegel minder schommelen. Het blijft natuurlijk suiker dus eet met mate!

Dit recept is geïnspireerd door een recept van Donna Hay.

Tip: Hoewel het moeilijk te weerstaan is, laat de koekjes even afkoelen, dat zijn ze nog lekkerder!


Chocolat Chip Walnut Cookies

Aantal: 12 stuks

Voorbereiding: 10 minuten

Bereiding: 12 minuten

Ingrediënten:

  • 350 gram Glutenvrije zelfrijzend meel
  • 200 gram Boter
  • 150 gram Kokosbloesemsuiker
  • 125 gram Chocolade
  • 100 gram Walnoten
  • 2 Eieren
  • 2 el Ahornsiroop
  • snufje Zout

Benodigdheden:

  • Keukenmachine
  • Snijplank
  • Snijmes
  • Weegschaal
  • Bakje
  • Eetlepel
  • Ovenplaat
  • Ovenpapier
  • IJsschep

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden.
  2. Meng alle droge ingrediënten (glutenvrije zelfrijzend meel, kokosbloesemsuiker en zout).
  3. Voeg daar, een voor een de eieren aan toe en mix het geheel.
  4. Snij het boter in kleine stukjes en voeg het toe aan de mix. Mix het gedurende een paar minuten totdat je zit dat het boter gemengd is met de rest van de ingrediënten.
  5. Snij de chocolade in kleine stukje en doe het bij de mix.
  6. Snij de walnoten in kleine stukjes en voeg het ook bij de mix toe.
  7. Mix het geheel nog 1 á 2 minuten tot de chocolade en walnoten er goed doorheen zijn.
  8. Plaats het ovenpapier op de ovenplaat en schep dan, met een ijsschep 6 bolletjes op de plaat. Zorg dat ze goed verspreid zijn.
  9. Maak de bolletjes plat. Het beste kan je een grote lepel gebruiken waarvan je de achterkant nat gemaakt heb.
  10. Plaats de ovenplaat nu in de oven en bak het voor 12 minuten. Draai halverwege de plaat even om zodat ze allemaal veen goed bakken.

Mocht je geen ijsschep hebben dan kan je natuurlijk ook gewoon 2 lepels gebruiken.

Eet smakelijk!

Liefs Simone


Deze recepten zijn ook leuk!

Vondt je dit recept leuk? Dan vind ik het natuurlijk super leuk wanneer je hem deelt met anderen!