12 Mei 2020/ Geschreven door Simone
Recept: Kartoffel salade
Dit is een familie recept die ik van mijn man heb geleerd en hij heeft het weer van zijn vader geleerd: een heerlijk frisse kartoffelsalade.
Echt lekker om te eten bij zomers weer en dus bij uitstek ook super geschikt om te maken wanner je gaat BBQ-en! Wij maken het dus ook super vaak!
Maar mocht je het willen maken met gewoon groenten en vlees (of vis) en niet voor bij de BBQ dan kan dat natuurlijk ook.
Het lekkerst is dit gerecht wanneer je hem in de ochtend maakt en daarna lekker in de koelkast zet om af te koelen. Dan heeft het die heerlijke frisse bite wanneer je ‘s avonds gaat eten.
Tip: neem kleine augurkjes die zijn makkelijk in de bereiding en lekkerder van smaak.
Kartoffel Salade
Aantal: 4 personen
Bereiding: 45 minuten
Ingrediënten:
- 500 gram Spekjes
- 150 gram Augurken
- 6 grote of 8 kleine Aardappels
- 6 el Mayonaise
- 1 bosje Bieslook
- 1 tl Zonnebloemolie
- 1 tl Azijn
- evt. snufje peper
Benodigdheden:
- Pan
- Koekenpan
- Mengkom
- Keukenmes
- Snijplank
- Lepel of spatel
Bereidingswijze:
- Schil de aardappels en doe ze samen met een laag water in de pan en kook ze voor ongeveer 15 minuten. Laat ze niet doorkoken! Wanneer ze klaar zijn laat je ze afkoelen.
- Doe de spekjes in de koekenpan en bak ze goudbruin. Wanneer ze klaar zijn laat je ze afkoelen.
- Snij de augurken in plakjes of blokjes (waar je eigen voorkeur naar uit gaat).
- Snij de bieslook in kleine ringen.
- Wanneer de aardappels zo goed als afgekoeld zijn snij je ze in grove stukken van ongeveer 2 – 3 cm.
- Voeg alles tezamen in een mengkom en roer het goed door elkaar.
Je kan het eventueel nog op smaak brengen met een snufje peper maar deze wordt bij ons meestal achterwege gelaten.
Eet smakelijk!
Liefs Simone
Deze recepten zijn ook leuk!
Vondt je dit recept leuk? Dan vind ik het natuurlijk super leuk wanneer je hem deelt met anderen! |