Pizza Saus

8 Juni 2020/ Geschreven door Simone

Recept: Pizza Saus

Pizza is iets wat wij echt wel lekker vinden maar ook weer een geval van: “ik kan het niet standaard in de winkel kopen want op glutenvrije pizza’s zit weer niet lactosevrije kaas”. Is dit een probleem? Nee, zeker niet. Wij maken onze pizza dan wel zelf!

Wanneer ik echt de tijd (en zin) heb dan wil ik nog wel eens de bodem zelf maken, maar echt zo dun als de de kant-en-klare pizzabodems van Schär, dat lukt mij zelfs niet.

Maar daar in tegen maken we de pizzasaus wel atijd zelf en willen de meiden altijd zelf hun creativiteit uiten wanneer ze hem gaan bekleden. Bij ons is pizza Hawaii toch echt wel favoriet!

Maar om heel eerlijk te zijn een saus maakt het gerecht! Alleen tomatenpassata is toch echt flauw. Hieronder vindt je het recept voor onze favoriete pizzasaus.

Tip: Mocht je saus overhebben dan kan je deze nog een paar dagen in de koelkast, afgesloten, bewaren.


Pizza saus

Voorbereiding: 5 minuten

Bereiding: 5 – 10 minuten

Ingrediënten:

  • 500 ml Passata
  • 2 tl Zout
  • 2 tl Rozemarijn
  • 2 tl Basilicum
  • 2 tl Oregano
  • 1 teentje Knofloof
  • scheutje Olijfolie

Benodigdheden:

  • Koekenpan
  • Roerspatel
  • Knofloofpers
  • Mesje

Bereidingswijze:

  1. Doe een scheutje olijfolie in de koekenpan.
  2. Doe dan de passata in de koekenpan en zet het vuur aan en laat het aan de kook komen.
  3. Voeg de zout, rozemarijn, basilicum en de orgenao toe en laat het, op een laag vuur, koken.
  4. Snij het kontje van de knoflook en pel deze.
  5. Voeg nu als laatst de, geperste, knoflook toe aan de saus en laat het nog 1 – 2 minuten meer garen.

En nu is je simpele pizza saus klaar!

Eet smakelijk!

Liefs Simone


Deze recepten zijn ook leuk!

Vondt je dit recept leuk? Dan vind ik het natuurlijk super leuk wanneer je hem deelt met anderen!